ایندکس شدن سریع در گوگل چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟

ایندکس شدن سریع در گوگل چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟- بلو مارکتینگ

ایندکس شدن سریع در گوگل چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟ یکی از مواردی که برای مالکان سایت های مختلف و وب مستر ها اهمیت زیادی دارد، ایندکس گوگل است. واژه ی ایندکس به معنای فهرست بوده و ایندکس گوگل به فهرست در اختیار گوگل گفته می شود. ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که ایندکس سایت چیست و چرا ایندکس شدن در گوگل تا این حد برای دارندگان سایت اهمیت دارد؟ در این مقاله از بلو مارکتینگ قرار است به این سوالات پاسخ داده و تاثیر ایندکس شدن در گوگل روی سئو سایت را بررسی کنیم.

ایندکس شدن در گوگل به چه معناست؟

ایندکس شدن به معنای ثبت شدن و فهرست شدن است؛ پس زمانی که گفته می شود یک مطلب در گوگل ایندکس شده، یعنی آن مطلب در پایگاه داده ی گوگل ذخیره شده و به محض جستجو کردن، در گوگل یافته می شود. در واقع ایندکس تکنیکی است که به کمک آن، به راحتی می توان صفحات و مطالب مختلف را از پایگاه داده گوگل بازیابی کرد.

برای این که به درستی متوجه شوید که ایندکس سایت چیست، گوگل را حافظه و ذهن خود تصور کنید؛ در این صورت تمام صفحات و مطالب موجود در گوگل، خاطرات شما خواهند بود. شما با یک اشاره ی کوچک می توانید خاطرات خود را به یاد بیاورید و در واقع می توان گفت که این خاطرات در حافظه ی شما ایندکس شده اند.

زمانی که شما یک عبارت را در گوگل سرچ می کنید، در نتایج جستجو سایت هایی که در گوگل ایندکس شده اند را مشاهده خواهید کرد. برای درک بهتر این موضوع، سیستم کتابخانه را در نظر بگیرید؛ زمانی که شما در یک کتابخانه به دنبال کتابی با محتوای مورد نظر خود هستید، فقط به کتاب هایی دسترسی دارید که شماره ی آن ها در فهرست کتابخانه موجود باشد.

برای اطمینان از نمایش سایت خود در نتایج جستجوی گوگل، باید ابتدا مطمئن شوید که سایت شما در گوگل ایندکس شده باشد. در صورتی که در ایندکس گوگل قرار نگرفته باشید، محتوای شما هر چقدر هم که خوب باشد در نتایج جستجو نشان داده نخواهد شد.

در ادامه نحوه ی کار موتور جستجوی گوگل را به شما معرفی می کنیم که بهتر بتوانید در مورد ایندکس شدن سایت خود اقدام کنید.

روش کار موتور جستجوی گوگل

موتور جستجوی گوگل از سه قسمت اصلی تشکیل شده است:

  • خریدن یا Crawl: خزنده های گوگل، ربات هایی هستند که تمام صفحات سایت ها را بررسی کرده و به لینک های موجود در این صفحات وارد می شوند. به این ترتیب تمام محتواهای موجود در سایت ها را پیدا خواهند کرد.
  • ایندکس Index: در این قسمت تمام محتواهایی که در قسمت خزیدن پیدا شده بود بررسی شده، و در صورت مناسب بودن در پایگاه داده گوگل ذخیره خواهند شد.
  • رتبه یا Rank: بعد از اینکه صفحات در گوگل ایندکس شدند، با توجه به کلمات کلیدی و معیار های سئو رتبه بندی خواهند شد. هر بار که کاربر مطلبی را جستجو کند، موتور جستجوی گوگل صفحات مرتبط با آن مطلب را بر اساس رتبه ای که دارند به کاربر نمایش خواهد داد.

برای اینکه صفحات شما در گوگل ایندکس شوند، باید سایت خود را طوری طراحی کنید که با تمام معیار های گوگل مطابقت داشته و قوانین ان را به خوبی رعایت کرده باشید. برای مثال ممکن است که شما یک محتوای بی نقص را طراحی کنید اما به هر دلیلی گوگل شما را جریمه کرده باشد، به این ترتیب محتوای شما در نتایج جستجو نشان داده نخواهد شد.

تاثیر ایندکس شدن سریع در گوگل روی سئو سایت - بلو مارکتینگ

تاثیر ایندکس شدن سریع در گوگل روی سئو سایت

همانطور که تا این لحظه متوجه شدید، ایندکس شدن فرایندی است که طی ان، صفحات سایت شما توسط گوگل بررسی شده و محتوای آن ذخیره خواهد شد. در واقع اگر می خواهید که سایت شما در نتایج گوگل نمایش داده شود، باید بدانید که ایندکس سایت چیست و چگونه روی صفحه های وب اعمال می شود. زیرا تا زمانی که صفحات شما ایندکس نشوند، گوگل حتی از وجود آن ها با خبر نخواهد بود!

توجه داشته باشید که سرعت ایندکس شدن صفحات روی رتبه ی سایت در گوگل تاثیر می گذارد. در واقع زمانی که سرعت ایندکس شدن محتوای سایت شما بالاتر باشد، روی سئوی سایت تاثیر گذار بوده و رتبه ی شما در موتور جستجوی گوگل نسبت به سایر رقبا بیشتر خواهد بود.

زمان ایندکس شدن مطالب سایت شما با توجه به معیار های مختلف متفاوت است. اما معمولا هر مطلب جدیدی که شما روی سایت قرار می دهید، بعد از 2 الی 6 روز ایندکس خواهد شد. البته باید توجه داشته باشید که ترافیک سایت هم روی زمان ایندکس شدن مطالب تاثیر دارد. یعنی زمان ایندکس شدن در برخی از سایت های پر ترافیک حتی به چند دقیقه هم خواهد رسید.

از عوامل دیگری که روی سرعت ایندکس شدن تاثیر می گذارند، تاریخچه وب سایت و همچنین قدرن دامنه ی آن می باشد.

در ادامه راهکار هایی به شما آموزش می دهیم که رعایت آن ها موجب افزایش سرعت ایندکس شدن سایتتان خواهد شد.

روش افزایش سرعت ایندکس شدن در گوگل - بلو مارکتینگ

روش افزایش سرعت ایندکس شدن در گوگل

یکی از موضوعاتی که همیشه ذهن مالکان وب سایت ها را به خود مشغول می کند، قرار گرفتن در نتایج گوگل، و یا بهتر است بگوییم سریع تر قرار گرفتن در نتایج گوگل است. روش های زیر به شما کمک می کند که زمان ایندکس شدن صفحات سایت خود را کاهش دهید:

1.بک لینک:

شما باید سعی کنید تا جایی که امکان دارد لینک صفحات سایت خود را در سایت های دیگر قرار دهید. به این ترتیب خزنده گوگل در هنگام بررسی آن سایت ها، به سایت شما هم وارد شده و آن را ایندکس می کند.

بهتر است بین صفحات داخلی سایت خود هم ارتباط برقرار کنید تا کل صفحات شما ایندکس شوند. در غیر اینصورت موتور جستجوی گوگل فقط صفحه ای که توسط خزنده بررسی شده را ایندکس خواهد کرد. البته لینک سازی داخلی هم اهمیت زیادی در سئوی سایت داشته، و خود یک معیار جداگانه برای کاهش سرعت ایندکس شدن سایت به شمار می رود.

مطالعه بیشتر: لینک سازی داخلی و لینک سازی خارجی چیست

2.نقشه سایت:

نقشه ی سایت مجموعه ای از تمام لینک دهی ها و مسیر های داخلی سایت شماست. شما می توانید از طریق نقشه، سایت خود را به گوگل معرفی کنید. در این صورت خزنده ی گوگل خیلی عمیق تر کل محتوای سایت شما را بررسی خواهد کرد. در واقع نقشه باعث می شود که گوگل بهتر سایت شما را بفهمد و هر چندوقت یکبار آن را مورد بررسی قرار دهد.

مطالعه بیشتر: نقشه سایت (sitemap) چیست؟

3.انتشار محتوا به صورت منظم و مداوم:

برای موتور جستجوی گوگل بسیار اهمیت دارد که شما به طور مرتب و مستمر محتواهای با کیفیتی در سایت خود قرار دهید. بدون شک سایتی که هفته ای چند محتوا انتشار می دهد با سایتی که ماهی یک محتوا منتشر می کند به هیچ وجه قابل مقایسه نیست. اما کیفیت محتوا هم مهم است و نباید هر چیزی را در سایت خود قرار دهید.

از طرفی دیگر، انتشار محتواهای تکراری که فقط برای پر کردن صفحات سایت تولید شده اند، روی سرعت ایندکس شدن و حتی سئوی سایت تاثیر منفی دارد. در صورت کپی کردن محتوای سایت های دیگر هم به طور کامل از نتایج گوگل حذف خواهید شد.  

4.استفاده از ابزار گوگل وب مستر:

به کمک این ابزار شما می توانید مدیریت سایت خود را به بهترین شکل ممکن انجام داده و حتی رتبه ی سایت را در گوگل بالاتر ببرید. با ثبت نام در گوگل وب مستر، از امکاناتی مثل ایجاد نقشه ی سایت برخوردار خواهید شد و در زمینه ی کاهش سرعت ایندکس شدن سایت کمک بزرگی به شما خواهد کرد.

5.افزایش سرعت بارگزاری صفحات:

سرعت لود شدن صفحات یکی از معیار های مهم سئو سایت می باشد و روی زمان ایندکس شدن صفحات هم تاثیر می گذارد. در صورتی که سرعت بارگزاری سایت شما پایین باشد، احتمال سر زدن گوگل به آن هم کمتر خواهد شد.

6.رفع خطاهای سایت:

ممکن است زمانی که خزنده ی گوگل در حال جستجوی سایت شماست با مشکلاتی مثل ارور 404، تگ no index و… روبرو شود. بنابراین لازم است حتما سایت خود را بررسی کرده و تمام مشکلات آن را رفع کنید.

7.استفاده از سرویس Ping:

این سرویس هرگاه شما محتوای جدیدی در سایت خود منتشر کنید، به گوگل اطلاع خواهد داد. در واقع به کمک این سرویس در هنگام انتشار محتوای جدید از گوگل می خواهید که هر چه سریع تر سایت شما را بررسی کند.

با رعایت این ترفند ها سایت شما در مدت زمان خیلی کمی در گوگل ایندکس خواهد شد و احتمال موفقیت شما نسبت به رقبا بالاتر می رود.

برای اطلاع از اینکه آیا مطالب شما در گوگل ایندکس شده یا خیر روش های زیادی وجود دارد. یکی از این روش ها، استفاده از ابزار گوگل وب مستر است که در قسمت هاس قبلی معرفی شد. در قسمت Index status این ابزار، شما می توانید از وضعیت ایندکس شدن یا نشدن سایت خود مطلع شده، و صفحات ایندکس شده خود را مدیریت کنید.

یک روش دیگر این است که بعد از انتشار محتوای جدید، آدرس آن صفحه را در گوگل وارد کنید. در صورتی که آن را در نتایج مشاهده نکردید، یعنی صفحه ی مورد نظر مشکلی داشته و ایندکس نشده است.

با تشکر از وقت و دقت شما برای مطالعه ی این مطالب!

امتیاز تون خیلی برامون مهمه!

از 1 تا 5 امتیاز بدید

4.2 / 5. تعداد رای: 286

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *